Откриване на фабрика за вибропресовани бетонови изделия в с. Житница

Откриване на фабрика за вибропресовани бетонови изделия в с. Житница

     Вървейки целеустремено нагоре стигнахме и до деня да открием фабриката за вибропресовани бетонови изделия. Изграждането на фабрика за производство на бетонови изделия от такъв висок клас, беше една от главните цели на фирмата през последните години. Строителството отне месеци, стотици кубици бетон, тонове арматура, километри кабели, безброй стоманени профили и неуморен човешки труд.

     Фабриката работи с напълно автоматична стационарна машина CS-36 QUATTRO 4x4 TURBO за производство на бетонови елементи. Машината разполага със собствени два бетоновъзела за груб и за фин слой, технология за миене на мозайката, елеватор за подреждане на влажни изделия, фингеркар за транспортиране на изделията към отделението за сушене, ловератор за сваляне на сухи изделия,  и  автоматичен палетизиращ робот.

      Тя може да произвежда широка гама от вибропресовани изделия – кухи и плътни бетонови блокове, павета, бордюри, плочи за тревни площи, цветарници и други. Капацитетът на машината е 25 пъти по-голям от този на ръчната машина, с която работихме в началото на нашето развитие, или 5 пъти по-голям от полуавтоматичната вибропреса при производството на бетонови тухли 40/20/20. Или това са 12 000 броя тухли 8-ци за една 8-часова работна смяна, 14 000 броя тухли 6-ци или 1000 квадратни метра павета.